FOR A BETTER FUTURE < RECYCLE

For a better future Recycle

Tipul Programului: Inițiativă ale tinerilor, acțiunea 1.2.

Data: septembrie 2012. – martie 2013.

Locul: Sfântu Gheorghe, Biserica Unitariană, str. Kós Károly, nr. 2.

Participanți: 13 tineri

Sponsor Principal: Programul Tineret în Acţiune al Comisiei Europene

În perioada septembrie 2012. – martie 2013., Asociatia pentru Tinerii si Studentii din Partium deruleaza initiativa „For a better future < recycle”.

Scopul proiectului este implicarea unui numar de 13 tineri din Sfântu Gheorghe si din împrejurimile orasului în organizarea si derularea unor activitati pentru copiii de la diferite scoli si gradinite din oras în tema reciclarii si modului de viata sanatos Dorim sa motivam tinerii sa se implice în diferite actiuni sociale, ecologice, educationale, astfel sa-si asume un rol activ în viata societatii, devenind astfel adevărati cetateni europeni.

Activitatile proiectului includ ateliere de creatie în tema reciclarii (realizare obiecte din deseurile reciclabile precum cutiile de carton, flacoanele din plastic, etc.) si în tema modului de viata sanatos (realizare obiecte din legume si fructe), competitii sport, excursii, realizare si prezentare filmulet informativ despre mediu, jocuri educative, pregatire si prezentare sceneta, competitie de gatit, etc.

Prin intermediul activitatilor legate de reciclare (ateliere de creatie, jocuri, rulare filme) dorim sa motivam tinerii si copiii sa se comporte si sa traiasca într-un mod ecologic si sa-si motiveze familia si cunostintele sa procedeze la fel.
Prin intermediul activitatilor care promoveaza modul de viata sanatos (activitati sportive jucause, concurs de gatit, ateliere) dorim sa motivam grupul tinta sa consume mâncaruri sanatoase si sa faca sport în mod regulat.

La finalul fiecarei luni de activitate, asociatia noastra va organiza o expozitie în cadrul careia vor fi expuse articolele confectionate de copii pe parcursul atelierelor de creatie. Dupa expozitii, obiectele vor fi transmise la diferite case de copii.

Proiectul va contribui la dezvoltarea personala si sociala a tinerilor. Acestia vor dobândi aptitudini si competente pe care le pot fructifica în viitor (creativitate, spirit întreprinzator, initiativa, competente digitale, abilitate de cooperare si de organizare, etc.). Speram ca prin intermediul acestei initiative sa contribuim la dezvoltarea unei comunitati mai „verzi”, preocupata de soarta mediului înconjurator si de viitorul generatiilor noi.

Asteptam tineri care doresc sa participe ca organizatori la activitatile mentionate mai sus.

De asemenea, încurajam parintii sa-si înscrie copiii la aceste activitati, deoarece reprezinta o oportunitate foarte buna pentru acestia sa-si dezvolte creativitatea, sa devina mai ecologici, si nu în ultimul rând sa-si faca prieteni.

Cei interesati pot consulta blogul proiectului, www.recycle.pihe.ro, sau pot apela numarul de telefon 0742.040.560.

Comments are closed.

-->