Archive for July, 2012

Asistenţi medicali debutanţi in Debrecen, proiectul continuă

Asociaţia pentru Tinerii şi Studenţii din Partium, prin programul sectorial Leonardo da Vinci, ceea ce face parte din Lifelong Learning Programme, anunţă continuarea proiectului intitulat Pregătire vocaţională pentru asistenţi medicali debutanţi în Debrecen”.

Scopul este de a continua ceea ce a început la începutul anului, adică de a oferi tinerilor oportunitatea de a dobândi experienţă în domeniul asistenţei medicale.

Căutăm 12 tineri pentru o durată de 16 săptămâni, începând cu data de 02 septembrie 2012. până pe 23. decembrie 2012.

Mobilitatea va avea loc la Centrul Universitar de Medicină şi de Sănătate din Debrecen, spital foarte dotat, având peste 4000 de angajaţi, cu rezultate medicale, pedagogice, ştiinţifice excepţionale, dispunând de mulţi medici, profesori de renume.

Persoanele ţinte ale proiectului sunt tineri specializaţi în asistenţă medicală, infirmieri, interesaţi şi pricepuţi în domeniu, care încă nu au avut posibilitatea de a ocupa un loc de muncă în sistemul sanitar.

Bazându-ne pe experienţele anterioare, putem afirma că participanţii au fost foarte mulţumiţi, atât de locul de desfăşurare a proiectului, cât şi de metodele, materialele, aparatura folosită. Astfel, experienţa practică dobândită îi ajută să găsească un loc de muncă în domeniul sanitar, fapt ceea ce s-a realizat în mai multe cazuri.

Cei care doresc să candideze, au posibilitatea de a alege între trei domenii de asistenţă medicală: Anestezie-terapie intensivă, Chirurgie, Obstetrică-ginecologie.

Experienţele acumulate vor fi de nivel internaţional, recunoscute prin emiterea unui certificat Europass Mobility, document cunoscut şi acreditat în UE şi în afara acestuia.

Proiectul va fi demarat de Asociaţia pentru Tinerii şi Studenţii din Partium din România, partenerul maghiar fiind Asociaţia pentru Civili şi Studenţi din Hajdusag. Toate costurile vor fi acoperite de Comisia Europeană prin Agenţia Naţională de Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Costurile ce ţin de cazare, mese, transport (local şi internaţional) vor fi asigurate din bugetul alocat proiectului, în plus fiecare participant va beneficia de 150 Euro lunar bani de buzunar.

Cerinţe:

- Cunoaşterea obligatorie a limbii maghiare şi engleze la nivel conversaţional

- Candidaţii să fie absolvenţi ai specializării de asistenţă medicală (facultate, studii postliceale sau alte forme de învăţământ de lungă durată).

- Odată selectaţi, respectarea strictă a prevederilor contractuale.

Aplicările se fac prin completarea unui CV şi a Formularului de candidatură.

Termenul pentru aplicări: 12 august, duminică, ora 24.

Informaţii suplimentare: office@pihe.ro, sau +4 0752.243 538. Detalii despre program găsiţi pe www.llp-ro.ro.