Archive for October, 2013

Campania de prevenire a accidentelor și de creştere a siguranţei în trafic LIVES

SAM_0409

Asociaţia pentru Tinerii şi Studenţii din Partium (ATSP) prin programul Youth in Action (Tineret în Acţiune), finanţat de Comisia Europeană, a organizat o campanie de prevenire a accidentelor și de creştere a siguranţei în trafic astfel iniţiând o acţiune de conştientizare în rândul tinerilor. Iniţiativa, intitulată LIVES project, face parte dintr-un şir de evenimente care au loc în același timp în diferitele orașe ale șase țări est europene.

Scopul iniţiativei este de a reduce numărul accidentelor rutiere, de a ajuta şi de a conștientiza în generaţia tânără ce înseamnă circulaţia în condiţii de siguranţă.

Pe durata acestei acţiuni dorim să atragem atenţia tinerilor asupra pericolului imens pe care îl produce consumul de alcool însoţit de circulaţia pe drumuri publice fie cu un autovehicul sau chiar cu o bicicletă. Acest lucru s-a implementat prin utilizarea unor metode mai puţin obişnuite (ochelari care imită starea de ebrietate, jocuri pe calculator etc.), astfel, prin metodele informale participanţii au conștientizat pericolul pe care îl riscă în caz că circulă sub influenţa alcoolului.

În cadrul iniţiativei, participanţii au completat chestionare, au avut ocazia de a sufla în sonde de măsurare a alcoolemiei, precum şi mulţi dintre ei au primit gratuit veste reflectorizante dotate cu logourile YIA şi al LIVES project.

Prima etapă a acestei inițiative din România a avut loc la Satu Mare. Acesta a fost urmată de etapa a doua care a avut loc la Oradea, între datele de 20 și 22 septembrie în Gekko Pub. A treia etapa a avut loc tot la Oradea, în data de 5 octombrie la Lotus Center.

Campania până în acest moment s-a dovedit a fi una de succes din motiv că publicul interesat, care a depășit 300 de persoane, s-a arătat extrem de motivat față de ceea ce am dorit să obținem, participanții utizând cu mare plăcere și entuziasm posibilitățile și informațiile propuse de acest proiect.