Archive for November, 2010

FARE- Football Against Racism in Europe

În acest an Asociaţia pentru Tinerii şi Studenţii din Partium s-a implicat în Campionatul Vulturul Verde, organizat de Associaţia Studenţilor Unguri din Oradea, în cadrul programului FARE- Football Against Racism in Europe. FARE- Football Against Racism in Europe este un program care sprijină, la nivel European, programe conectate de fotbal ân interesul fotbalului împotriva prejudecării, xenofobie şi excludere rasistă. Campionatul Vulturul Verde, în această toamnă cu sprijinul proframului FARE s-a realizat o cupă de fotbal unde tineri unguri, români şi romi concurează pentru cupa şi pentru bucuria fotbalului.

Voluntary Spirit for the Orphanage

Tipul Programului: Schimb de tineri 1.1

Data: 09.11.2010 – 16.11.2010

Locaţie: Oradea, Băile Tuşnad

Ţări Participante: Ungaria, România (10-10 participanţi/ţară)

Susţinător principal: Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare  in Domeniul Educaţiei si Formarii Profesionale

Ultimul nostru proiect a fost un Schimb de Tineri bilateral organizat împreună cu partenerul din Ungaria, KIE, ]n care ne-am unim cunoştinţele în ariile muncii sociale, învăţării non formale, organizării timpului liber şi ajutarea persoanelor dezavantajate. Tema principală a inclus explorarea posibilităţilor practice şi teoretice de integrare a persoanelor care cresc în orfelinate sau centre de copii. În afară de asta, s-a pus accent pe evoluţia personală a participanţilor, pe învăţarea non formală şi organizarea timpului liber pentru a activiza participanţii şi copii implicaţi.
În timpul schimbulu am discutat problemele copiilor din centre sociale şi am petrecut patru zile cu copii Centrul de Protecţie a Copiilor Sfântul Laszlo din Băile Tuşnad, şi alţii copii din împrejurime.
Între cei 20 de participanţi au fost unii, care au experienţe cu copii dezavantalaţi, din viaţa profesională, şi alţii care au fost laici în acest teritoriu. În cadrul selecţiei participanţilor, am pus accent pe selecţia persoanelor cu dezavantaje sociale.

Festivalul de Filme de Animaţie Metrion

FFAM 2010 a luat sfârşit şi a fost o experienţă de neuitat pentru iubitorii de animaţii, creatori de afişe precum şi pentru cei cărora îi plac spectacolele teatrelor de păpuşi. Am avut concurs de animţii şi de afişe, Ziua Internaţională a Animaţiei, Ziua poloneză şi ziua interactivă a teatrului de păpuşi. Pentru mai multe detalii accesaţi siteul oficial al evenimentului: www.maffestival.ro
Sponzorii Festivalului de Filme Animate Metrion au fost Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret prin Direcţia Judeţeană pentru Tineret Bihor şi Szülőföld Alap.