De ce?

Dupa multi ani de acumulare a experientei prin activitati în asociatii de tineri si studenti am ajuns la concluzia ca formarea unui nivel ridicat si constant – pe plan de organizare si de interes – în aceste institutii este foarte greu (mai ales în prezent, când sistemul Bologna este dominant în toate Universitatile). Motivul cel mai important este faptul ca fluctuatia din asociatiile de studenti este foarte mare si constanta, si din acest motiv, formarea unui grup eficient si coerent este aproape imposibil si chiar daca se formeaza acest grup, pe când grupul se formeaza, membrii îsi termina studiile si procesul trebuie reînceput din nou cu membri noi, grup nou, cunoasterea treptata a conducerii universitatii si a obiceiurilor.

Pornind din aceste concluzii am considerat ca nu doat timpul este oportun, dar si ca este necesar formarea unei asociatii care înglobeaza persoane care au fost membrii activi în asociatii de tineri si studenti. Experienta cumulata de ei este esentiala pentru oferirea de asistenta informativa, profesionala, ori chiar prin organizarea de pregatiri asociatiilor de tineret si de studenti din regiunea Partium.

Alte obiective pe termen scurt ar fi formarea de relatii strânse cu cât mai multe asociatii de tineri si studenti din regiune, si organizarea de activitati comune, pentru ca în prezent aceste relatii fie sunt doar formale, fie inexistente.

Rezultatul acestei lipse de relatii concrete este ca si schimbul de informatii are de suferit sau este inexistent. Din acest motiv, în multe cazuri evenimentele organizate fie se interpun, fie au tematica similara, fie, fiindca sunt organizate de asociatii pe plan individual, sunt evenimente minore. Daca schimbul de informatii ar fi existent si eficient, atunci capacitatile fiecarei asociatii s-ar putea unii, astfel am putea organiza evenimente mult mai eficiente si voluminoase.

Punerea în practica a evenimentelor planuite este realizat de fondatorii asociatiei, de membrii activi printre care se numara patru fosti presedinti al asociatiilor de studenti si tineri, numerosi vicepresedinti si pentru a tine legatura constanta si cu lideri actuali ai acestor asociatii, presedintii acestora sunt în aceeasi masura implicati ca membri normali. Pe plan regional, activitatile noastre sunt organizate pe tot teritoriul judetean al Partiumului.