Training pentru asistenţi medicali debutanţi în Debrecen-Ungaria

Asociaţia pentru Tinerii şi Studenţii din Partium prin programul sectorial Leonardo da Vinci, ceea ce aparţine de Lifelong Learning Programme, anunţă startul proiectului intitulat Pregătire vocaţională pentru asistenţi medicali debutanţi în Debrecen”.

Scopul este de a oferi oportunitatea de a dobândi experienţă în domeniul asistenţei medicale pentru 10 tineri. Pregătirea va avea loc la Centrul Universitar de Medicină şi de Sănătate din Debrecen. Durata proiectului este de 16 săptămâni, începând din data de 09. ianuarie 2012. până pe 29. aprilie 2012.

Persoanele ţinte a proiectului sunt tineri licenţiaţi în medicină (asistenţi medicali, infirmieri), interesaţi şi pricepuţi în domeniul asistenţei medicale care încă nu au avut posibilitatea de a ocupa un loc de muncă în domeniul studiilor deja terminate.

Scopul clar al proiectului este de a oferi o posibilitate de un exerciţiu practic de 16 săptămâni, perioadă în care participanţii aleşi vor învăţa metode medicale noi aplicate în sistemul sanitar şi vor câştiga exprienţa practică  de care au nevoie pentru opta cu şansă la un post în domeniu.

Cei care doresc să candideze au posibilitatea de a alege între trei domenii de asistenţă medical: Anestezie-terapie intensivă , Chirurgie, Obstetrică-ginecologie.

Experienţele acumlate vor fi de nivel internaţional, recunoscute prin emiterea unui document Europass Mobility, document cunoscut şi acreditat în UE şi în afara acestuia.

Proiectul va fi demarat de Asociaţia pentru Tinerii şi Studenţii din Partium din România, partenerul maghiar fiind Asociaţia pentru Civili şi Studenţi din Hajdusag. Mobilitatea va avea loc la  Centrul Universitar de Medicină şi de Sănătate din Debrecen. Toate costurile vor fi acoperite de Comisia Europeană prin Agenţia Naţională de Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Costurile ce ţin de cazare, mese, transport (local şi internaţional) vor fi asigurate din bugetul alocat proiectului, în plus fiecare participant va beneficia de 150 Euro lunar bani de buzunar.

Cerinţe:

-Cunoaşterea obligatorie a limbii maghiare şi engleze la nivel conversaţional

-Candidaţii să fie absolvenţi ai specializării de asistenţă medicală (facultate, studii postliceale sau alte forme de învăţământ de lungă durată).

-Odată selectaţi , respectarea strictă a prevederilor contractuale.

Aplicările se fac prin completarea unui Curriculum Vitae şi a Formularului de candidatură.

Termenul pentru aplicări: 4. Decembrie, duminica ora 24.

Informaţii suplimentare : office@pihe.ro, sau +4 0752.243 538, www.llp-ro.ro.


Comments are closed.

-->