Archive for October, 2013

LIVES közlekedésbiztonsági kampány és figyelemfelkeltő ifjúsági kezdeményezés

SAM_0409

Egyesületünk, a Partiumi Ifjúságért és Hallgatókért Egyesület (PIHE) az Európai Bizottság „Youth in Action” (Fiatalok Lendületben) programjának támogatásával közlekedésbiztonsági kampányt és figyelemfelkeltő ifjúsági kezdeményezést szervezett. A LIVES nevű kezdeményezés egy európai rendezvénysorozat része, mely 6 kelet-európai országban folyik egy időben, minden országban több városban és helyszínen zajlanak az akciók.

Ezen akciók célja a közúti balesetek csökkentése, a fiatal generáció biztonságos közúti közlekedésének elősegítése.

Kezdeményezésünk során fel kívánjuk hívni a fiatalok figyelmét az alkoholfogyasztás és a közúti közlekedés balesetveszélyes együtthatójára.

Ezt különböző oktatási segédeszközökkel érjük el (alkoholos behatást szimuláló szemüvegekkel, számítógépes játékok, alkoholszonda, stb.) így informális tanulási módszerekkel a résztvevők önmagukat figyelmeztethetik a problémára.

A közlekedésbiztonsági kampánysorozat első hazai állomása Szatmárnémeti volt a Pártiumi Magyar Napok alatt, a második Nagyváradon szeptember 20-22.-e között a Gekko Pub-ban, míg a harmadik ugyancsak Nagyváradon a Lotus Centerben volt október 5.én.

A kampánysorozat eddigi állomásai igencsak sikeresnek mondhatóak mivel az érdeklődő közönség, melynek száma meghaladta a 300-at, igencsak receptív volt és nagy érdeklődéssel fogadta a szervezők által rendelkezésre bocsájtott eszközöket illetve a figyelemfelkeltő  információt. Sokan az érdeklődők közül ajándék fényvisszaverő mellényeket is kaptak, érdeklődésük és nézőpontjuk megfogalmazásáért hálául.