if ( ! function_exists( 'true_plugins_activate' ) ) { } PIHE » 2010 » November

Archive for November, 2010

FARE- Football Against Racism in Europe

Nagyváradon a Nagyváradi Magyar Diákszervezet által szervezett Zöld Sas Kupába idén a Partiumi Ifjúságért és Hallgatókért Egyesület is bekapcsolódott a FARE- Football Against Racism in Europe program keretein belül. A FARE- Football Against Racism in Europe program európai szintén az előítéletek, idegengyűlölet és faji kirekesztés elleni labdarúgás megteremtése érdekében támogat labdarúgással kapcsolatos rendezvényeket. Az őszi Zöld Sas Kupa során a FARE program támogatásával egy olyan labdarúgó kupa valósult meg, melyben magyar, román és cigány származású fiatalok versenyeznek előítéletek nélkül a kupáért és a labdarúgás öröméért.

Voluntary Spirit for the Orphanage

Program típusa: 1.1 Bilaterális Ifjúsági Csere

Időtartam: 09.11.2010 – 16.11.2010

Helyszín: Nagyvárad, Tusnádfürdő

Reésztvevő országok: Románia, Magyarország, (10-10 fő/ország)

Fő támogató: Agentia Nationala pentru Programe Comunitare  in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale

Ebben a projektben egyesületünk és a magyarországi Kárpát-medencei Ifjúsági Egyesület egy bilateriális cserét szervezett közösen ahol megosztottuk tapasztalatainkat szociális munka, nem formális tanítás, szabadidő tervezés és hátrányos helyzetűek segítésének terén. A projekt fő témája az árvaházakban és gyermekotthonokban felnövő fiatalok elméleti és gyakorlati integrációs  lehetőségeinek a vizsgálása volt. Ezen kívül fontos volt a résztvevők személyes fejlődése, a nem formális tanítás és a szabadidős programok szervezés a résztvevők és a gyermekek aktivizálásáért.
Négy napot töltöttünk el a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központban élő, és a környékbeli gyerekekkel. A résztvevők között voltak olyanok akik szakmájuk révén felhasználhatták előzetes tudásukat a gyermekek segítésére, és voltak olyanok is akik teljesen laikusak voltak ilyen téren. Kiválasztáskor megprobáltunk olyan résztvevőket választani, akik szociális hátrányokkal küszködnek.

Metrion Animációs Film Fesztivál

A 2010-es MAFF a végéhez érkezett és felejthetetlen élményt nyújtott az animáció és plakát valamint bábelőadások kedvelőinek. A fesztiválra meg volt hirdetve egy animációs illetve plakátverseny, az Animáció Nemzetközi Világnapja, Lengyel nap és interaktív bábelőadások napja. További információért látogassák meg az esemény hivatalos weboldalát: www.maffestival.ro.

A Metrion Animációs Film Fesztiválnak a támogatói voltak: Állami Sport és Ifjúsági Hivatal a Bihar Megyei Ifjúsági Felügyeleten keresztül és a Szülőföld Alap.